Украина

Як українські прикордонники набрехали про Крим

Сказати, що викладене напередодні на офіційному каналі Держпогранслужби відео про Крим, дивує – не сказати нічого. Ведучий сумними інтонаціями оголошує про те, що зараз будуть наведені факти катастрофічної ситуації на окупованому півострові. Так то воно так, але після перегляду кіна виникає питання: яку мету переслідували пани Гасай та Слободян, проводячи цю промо-акцію? Шановні, я усе розумію, патріотичні цінності та боротьба з окупантом, але вже такою брехливою пропагандою годувати народ… Ви за кого нас маєте?

Дивлячись чесними очима Олег Слободян, приводить статистику, згідно якої у порівнянні з минулими роками за перший квартал цього року зменшився пасажирообіг до окупованого Криму з нашої території, а також менше громадян подорожує туди автівками. Якщо мені не зраджує пам'ять, Крим – то курортна зона, якого біса туди пхатися у першому кварталі, себто зимою? Краще у Карпати змотатися, на лижі. Хай-но він приведе статистику у вересні за літо, бо тогорічні цифри – ой невтішні. Півострів-то окупований, але люд знову починає віддавати перевагу перед Одесою Криму.

Про переміщення російського озброєння – то вже така стара пісня, що й не варто казати, бо тошнить: кожному ясно, що воно там є, проводяться навчання тощо.

Є два апогеї у цьому ролику: один про ідіотизм авторів, а другий про те, як вони з нас роблять ідіотів. Який обрати першим, навіть і не знаю.

Почнемо з другого: маємо коротенький сюжет (на 2:57), у якому гвинтокрили Ка-52 та Мі-8  шугають геть низько над самісіньким пляжем, де загоряють та купаються відпочиваючі. І голос коментує: хто ж поїде на відпочинок, де так залякують людей. А тепер відкриваємо ютуб і дивимось повну версію цього сюжету. Ба! Та це ж показовий виступ авіації на Авіадартс 2016. І в повній версії люди знімають гвинтокрили на телефони, діти плескають у долоні від захвату, а дорослі по-дитячому махають пілотам, задоволені таким шоу. До речі, на 6 червня (дата зйомки) температура води у морі +20 – не дуже тепло для купання.

Ну і наостанок. Майже вся остання третина стрічки присвячена детальному розбору документів, які зараз необхідні для поїздки в Крим. Прикордонники дають поради щодо того, як себе поводити, аби на українському кордоні не виникло запитань і не були проти вас застосовані санкції. Словом, інструктують, що робити, аби подорож до Криму була комфортною. Тут в мене вже геть виникає нестиковка: то ви запрошуєте нас до Криму, шановна держпогранслужбо, чи навпаки переконуєте туди не сунути, бо страшно?

Дуже жаль, що державні кошти (з наших податків, до речі) витрачаються на такий ось «непотріб», зняте, аби пропіарити підполковника Гасая, а нам задурити голови брехнею. Соромно, пани міністри!

Раздел "Авторы" является площадкой свободной журналистики и не модерируется редакцией. Пользователи самостоятельно загружают свои материалы на сайт. Мнение автора материала может не совпадать с позицией редакции. Редакция не отвечает за достоверность изложенных автором фактов.